[email protected]

09 424 53068
arkisin ma-pe klo 7-22,
la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

[email protected] • 09 424 53068 • ma-pe klo 7-22, la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

[email protected] • 09 424 53068 •
ma-pe klo 7-22, la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

A-ryhmä

Kun pelataan, pelataan huolella ja reippaasti. Tämä nainen kuuluu parhaaseen A-ruudun pelaajien ryhmään. A tulee ala-asteen nimenhuudossa ja maailmassa ylipäätään usein ensimmäisenä. Miksi padelissa A-ruutu on kuitenkin usein se aliarvostetumpi paikka? Ainakin alemmalla tasolla. 

Joku joskus murjaisi vitsin, nainen ei ole helppo, vaan se on varma. Minä olen molempia. Padelin alkaessa tyydyin siis mielelläni A-ruutuun, kun B-ruutu oli usein houkuttelevampi kilpasiskoilleni. Pidän myös haasteista. Lähtökohtaisesti ilman mailapelitaustaa pelaavalle, rysty voi olla kämmentä haastavampi. Halusin siis kehittää heikkouksiani alusta alkaen. Kävelin pää pystyssä oikeaan nurkkaan heti ensimmäisestä americanosta lähtien.  

Padelissa kiertää yleensä huhu, että B-pelaaja on usein parempi pelaaja, ja A-ruutuun kannattaa laittaa huonompi pelaaja. Tämä on ja ei ole totta. B-ruudusta peliä on helpompi hallita. Jos pelaan noviisin kanssa itse, laitan hänet myös seisomaan usein A-ruutuun. Tämä koskee myös teitä kymmenen vuoden tennistausta omaavia. A-ruudusta tehdään yksinkertaisesti vähemmän vahinkoa. Kaikilla meillä on kuitenkin vahvuutemme, minulla se ei ole ajoittain sijoiltaan menevä olkapää, huono hapenottokyky tai alliksikin kutsuttu ojentaja, jolla ei lyödä palloa ulos kentältä. Ei. Minun vahvuuteni ovat pelinrakentaminen, kärsivällisyys ja periksiantamattomuus. Minä nautin puolustaa.  Se tuottaa suurta mielihyvää nostaa lobia toisen perään ja pyöriä nurkassa, kun toinen yrittää pää punaisena ratkaista ja lyö entistä lujempaa. (Väärä ratkaisu!) Saan parhaat onnistumisen tunteet omista venymisistä. Hyökätessä minun ei tarvitse olla viimeinen koskettaja palloon. Minulle riittää, että lyön erilaisia tavalliseksi miellettyjä lyöntejä tarkasti sijoittaen tavoitteena ainoastaan se, että B:lle tulee paikka viimeisteillä. Hyvän B:n kanssa tyydyn mielelläni pelaamaan 20% kentästä, ja hyväksymään sen, että minä en ole tässä se ratkaisija, vaikka ratkaisuun vaikutankin. Laitan tämän vuoksi välillä myös sen huonomman parin B-ruutuun, jos muutoin pituus, käsi ja kunto riittää. 

Minulla oli kunnia pelata yhden naisten A-tason lempipelaajani kanssa ottelu noin 6-lohkon miehiä vastaan. Erävoitto tuli meille. Ehkä helposti jos uskallan hieman rehennellä ketään loukkaamatta. Pariani kehuttiin ottelun jälkeen. Aiheestakin. Lyönnit olivat uskomattomia. Viboraa matalalla kiertellä, kick-smashiä häkkiin ja palloa kentältä ulos. Mutta mitä minä muistan, oli se, että parini käänsi kiitokset minulle. Kiitos siitä, että loin tilanteet ja pelasin pallot hänelle. Se oli hieno tunne. Parempi kuin yksikään kick-smash kentältä ulos. Joku oikeasti näkikin sen kaiken työn mitä minä tein pallon eteen. Parhaat B-pelaajat ymmärtävätkin A-ruudun pelaajien pelin rakenteen ja A-ruudun pelaajista tuleekin myös hyviä B:itä, koska he eivät tuhoa niin ahneesti sitä, mitä A pitkään jaksaa rakentaa. Olkoonkin tämä oodi teille kaikille A-ryhmäläisille siellä. Pysykää nöyrinä. Teitä arvostetaan vielä. Ja te B:eet. Pitäkää silmät auki. Joissain peleissä teille tulee ratkaisunpaikkoja ja jossain peleissä taasen seisotte käsi taskussa ja A-pelaajien hakatessa keskenään kulmasta kulmaan. Kiinnittäkää siis huomiota miten nämä paikat lopulta teille syntyvät. 

Liity postituslistalle

Uusimmat vinkit Gabolta.

Jaa tämä artikkeli