[email protected]

09 424 53068
arkisin ma-pe klo 7-22,
la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

[email protected] • 09 424 53068 • ma-pe klo 7-22, la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

[email protected] • 09 424 53068 •
ma-pe klo 7-22, la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

Mikä padel?

Padelista puhutaan nyt eri ystäväpiireissä ja työporukoissa. Tietämättömien huulilla sana kääntyy usein aluksi melontaan tai suppailuun. Mutta ei, siihen ei liity vesi, muuten kuin hikipisaroina. Jotta ei tarvitsisi arvailla, päätimme avata asiaa muutamalla perustiedolla.

 

Padel on tällä hetkellä maailman nopeimmin kasvava urheilulaji.

Maailmassa on noin 10 miljoonaa padelin harrastajaa ja se on suosituinta espanjankielisissä maissa. Esimerkiksi Espanjassa se on toiseksi suosituin urheilulaji heti jalkapallon jälkeen.

 

Padel on nelinpelinä pelattava mailapeli, jota sanotaan tenniksen pikkuveljeksi, tenniksen ja squashin sekoitukseksi, koppitennikseksi, mailapelien shakiksi….

Pelin pystyy aloittamaan yhtä helposti kuin mökkisulkapallon kesäiltana tai pingiksen koulun iltapäiväkerhossa. Jos osuu palloon, syntyy jo peliä. Ja 95% ensikertalaisista osuu palloon.

Padelkentän ympärillä on seinät (lasia ja metalliverkkoa). Pallo ei siis karkaa kauas, eikä aikaa näin ollen kulu pallojen keräilyyn.

Padelmailan varsi on lyhyt, jolloin palloon osuminen on helpompaa ja hallitumpaa. Lyönti lähtee läheltä kroppaa, jolloin lyöntiin saadaan helposti tarvittava voima pallon saamiseksi vastustajan puolelle verkkoa.

 

Pelin idea kuudella lauseella

Peliä pelataan kuten tennistä eli palloa lyödään verkon yli vastustajan puolelle. Pallo saa pompata lattiaan yhden kerran ennen sen palauttamista toiselle puolelle verkkoa. Pallon voi pompun jälkeen antaa osua omalla puolella sivu- tai takaseiniin, jonka jälkeen se kuitenkin pitää palauttaa ilmasta vastustajan puolelle. Pistelasku on samanlainen kuin tenniksessä, 15-30-40-peli, 6 voitettua peliä on voitettu erä, paras kolmesta erästä on voittaja.

Pelin luonteeseen ei kuulu pallon hakkaaminen kovaa tai räiskiminen (vaikka se on kieltämättä kivaa esim. haastavan työpäivän jälkeen), vaan shakkimainen pelin rakentaminen sijoittamalla palloa. Vastustajaa pyritään liikuttelemaan niin, että saadaan rakennettua itselle paikka tehdä se ratkaisulyönti.

 

Kuntoilua?

Padel on vahvasti kuntoilua sekä kropalle että mielelle. Peliä pelataan yleisesti 1,5 – 2 tuntia, jonka aikana syke nousee sekä itse pallon perässä juoksemisesta mutta myös jännittävistä palloralleista.

Padelille on tyypillistä, toisin kuin esim. tennikselle, että pallo elää pelin aikana pitkiä aikoja. Pitkät pallot liikuttavat pelaajia ja erityisesti jalat sekä pakarat saavat erinomaista harjoitusta.

Pelivuoron aikana voi hyvin kulua 1200-2000 kilokaloria.

 

Jatkuvuus, haasteet, koukuttavuus

Vaikka lajin aloituskynnys on matala, ei kehitysmahdollisuuksilla yksinkertaisesti ole rajoja. Pelitaitojen kehittymisen myötä pallon vauhti kasvavaa, mukaan tulevat kierteet, erilaiset lyöntitekniikat ja pelitaktiikat. Näitä kaikkia lajin harrastajat miettivät unettomina hetkinä yöllä, silloin kun muut miettivät esim. tekemättömiä töitä.  Väittämä ”Padelin harrastaminen ei ole pakkopullaa” = totta!

 

Kenelle?

Padel sopii yleisesti ottaen lähestulkoon kaikille, 5-6 vuotiaasta siihen asti kun jalat liikkuvat. Tosin lajia harrastetaan myös pyörätuolilla. Aikaisempi mailapelikokemus auttaa hieman kehityksen nopeudessa, mutta ei ole missään nimessä tarpeellista.

 

 

Miten pääsee alkuun padelissa?

Aloittamiseen tarvitsee vain sisäpelivaatteet ja -kengät. Mailat ja pallot voi vuokrata clubeilta.

Tässä erilaisia vaihtoehtoja siihen, miten pääsee mukavasti aloittamaan tämän sosiaalisen ja koukuttavan lajin.

Aloitustapahtumat

Padel Club Finland järjestää kahdella eri clubilla (Espoossa ja Vantaalla) aloituskursseja, joissa käydään läpi padelin perusteet ja tutustutaan muihin aloitteleviin pelaajiin. Näistä aloitustapahtumista on syntynyt jo satoja uusia padelisteja ja peliporukoita.

 

 

Yksityis- ja ryhmävalmennukset

Valmentajan vetämät yksityistunnit ovat luonnollisesti kaikkein tehokkain tapa päästä nopeasti mukaan lajiin. Yksin tai yhdessä kavereiden tai työporukan kanssa. Lue lisää.

 

Itsenäinen aloittaminen

Keräämällä neljän hengen porukan ja varaamalla kentän osoitteesta https://padelclubfinland.syltek.com Samalla varauksella voi varata myös vuokramailat. Vähän käytettyjä palloja, jotka soveltuvat mainiosti aloittamiseen, löytyy Padel Club Finlandin clubeilta.

 

Katso videoita padelista:

https://padelclub.fi/videogalleria/

https://www.youtube.com/results?search_query=world+padel+tour