[email protected]

09 424 53068
arkisin ma-pe klo 7-22,
la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

[email protected] • 09 424 53068 • ma-pe klo 7-22, la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

[email protected] • 09 424 53068 •
ma-pe klo 7-22, la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

Milloin kannattaa lobata

Padel on siitä kiva laji, että erilaisia lyöntejä on useita. On mistä valita. Kun olet valinnut, sitten päätetään suunta. Laitanko vielä hieman kierrettä mukaan? Kuten koutsimme Honkasen Veikko kerran sanoi, pitää valita, mitä mausteita pistetään makaronilaatikkoon? Voidaan pelata sivukierteistä viboraa, ykäkierteistä hookia, hyökätä flatti-smashina. Yksi lyönti on kuitenkin ylitse muiden, ja kuten otsikosta voi päätellä se on lobi. Lobi on korkea ja laakea lyönti vastustajan takakentälle. 

Pääsemme pelaamiseen. Onko lobi jännittävin tai hauskin lyönti? Ei varmasti kaikille, mutta se on lyönti, joka avaa eniten ovia puolustavalle pelaajalle. Tekeekö se padelista nopeatahtisen ja jännittävän, ei. Se hidastaa ja luo aikaa. Lobin jälkeen minä jään odottamaan mitä mausteita vastustaja laittaa lyöntiinsä, ja jos niitä ei ole riittävästi otan oman kuvainnollisen ketsuppipullon taskustani ja alan lotrata sillä. Ehkä vibora jää vajaaksi, ehkä smashi tuo minut verkolle tai ehkä ohitan heidät kokonaan. Tärkeintä on ymmärtää, että muut lyönnit eivät avaa niin paljon mahdollisuuksia kuin tämä tappava ase. Mutta sitä käyttääkseen, täytyy puolustamisesta nauttia.  Itsehän en hyökkäisi ollenkaan, jos niin voisi voittaa otteluita.  

Nykyään olen oppinut kantapään kautta olemaan koutsaamatta pelin lomassa. Se ei kannata. Joukkoomme eksyy kuitenkin niitä avarakatseisia padelisteja, jotka haluavat kehittyä ja ottavat neuvot avosylin vastaan. Yksi näistä onnettomista sattui kerran kanssani samalle kentälle, ja kysyi minulta milloin kannattaa lobata. Viis minuuttia suu vaahdossa selitettyäni tajusin, että tämä oli liian monimutkaista vasta-alkajalle, joten yksinkertainen vastaus on, puolustaessa aina voi lobata. Toki jos kaavoihin kangistuneet tennispelaajat ovat varpaat kiinni takaviivassa, on parempiakin vaihtoehtoja. Liikuta heidät eteen, ja lobaa vasta sitten! 

Liity postituslistalle

Uusimmat vinkit Gabolta.

Jaa tämä artikkeli