[email protected]

09 424 53068
arkisin ma-pe klo 7-22,
la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

[email protected] • 09 424 53068 • ma-pe klo 7-22, la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

[email protected] • 09 424 53068 •
ma-pe klo 7-22, la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

Padel Club Finland laajenee Kuopioon

TIEDOTE 16.1.2020
Julkaisuvapaa

Kuopioon avataan padelkeskus helmikuussa

Padel on nopeasti kasvava mailapeli, jossa yhdistyy tenniksen ja squashin ominaisuuksia. Bellanpuiston citygolfkentän yrittäjät rakennuttavat Bellanrantaan Kuopion ensimmäiset sisäpadelkentät yhdessä Padel Club Finland -tuotemerkillä toimivan Padel Sports Oy:n kanssa.

Kuopion Siikarannassa sijaitsevan Bellanrannan liikuntatarjonta laajenee entisestään, kun alueelle avataan uusi padelkeskus. Kenttien toiminnasta vastaa Padel Kuopio Oy, jossa osakkaina ovat Raimo Sonnisen sekä Antti ja Jaana Pakkalan lisäksi Padel Sports Oy:n omistajat. Kuopion kentät ovat osa Padel Sports Oy:n laajentumisstrategiaa.

”Omistamme pääkaupunkiseudulla Espoon Kilossa ja Suomenojalla sekä Vantaan Porttipuistossa pian yhteensä 17 kenttää. Tämä toiminta on nyt hyvässä vauhdissa ja olemme valmiita laajentamaan toimintaa muualle Suomeen. Kuopion kanssa lähes yhtä aikaa avaamme uuden padelkeskuksen Raisioon”, kertoo Padel Sports Oy:n toimitusjohtaja Kalle Väinölä.

Avajaisia vietetään helmikuussa

Kentät asennetaan helmikuun alussa ja virallinen avajaispäivä on lauantai 22.2.2020. Silloin Bellanrannan padelkeskuksessa pelataan lajin huippujen näytösottelu. Avajaispäivänä on kiinnostuneiden mahdollisuus saada opastusta lajiin ja myös pelaamista pääsee kokeilemaan.

Varausjärjestelmä tulee käyttöön hyvissä ajoin ennen kenttien avaamista.

Nopea startti yhtiökumppanin avulla

Padel Kuopion operatiivisesta toiminnasta vastaava Antti Pakkala on erittäin tyytyväinen yhteistyömalliin Padel Club Finlandin kanssa.

”Saamme nopean lähdön Kuopiossa Padel Club Finlandin avulla, joka on tehnyt loistavaa työtä viime vuodet pääkaupunkiseudulla padelin suosion kasvattamiseksi”, Pakkala toteaa.

Pakkalan mielestä on erityisen tärkeää, että Padel Club Finland satsaa laadukkaiden klubien lisäksi korkealaatuiseen valmennustoimintaan, jotta mahdollisimman monella on mahdollisuus tulla kokeilemaan padelia juuri oikeanlaisessa seurassa.

”Yrityksellä on Espanjassa asuva meksikolainen päävalmentaja, omia valmentajia sekä jatkuvasti pyöriviä kursseja aloittelijoista kilpapelaajiin. Myös yritysporukoille on suurta suosiota saanut kahden tunnin kokonaispaketti, joka sisältää opetuksen. Tätä kaikkea tulemme yhdessä tarjoamaan myös Kuopiossa”, Pakkala kertoo.

Matala aloituskynnys

Padelin suosiosta kertoo hyvin kenttien määrä. Pari vuotta sitten Suomessa oli neljäkymmentä kenttää, josta noin puolet oli sisäkenttiä. Ensi vuonna kenttiä on tuplasti enemmän eli lähes sata.

Lajin suosiota selittää lajin aloittamisen helppous verrattuna esimerkiksi tennikseen. Väinölän mukaan kaveriporukalla saa nopeasti peliä aikaiseksi.

”Syötön oppii parissa minuutissa eikä padel vaadi lainkaan niin paljon teknistä osaamista kuin tennis. Kaikenikäiset- ja tasoiset pelaajat saavat helposti pitkiä palloralleja aikaiseksi, koska kenttää rajaavat lasiseinät edesauttavat pallon pysymistä pelissä”, Väinölä kuvaa.

Padelia pidetään sosiaalisimpana mailapelinä. Väinölä uskoo, että se on toinen syy lajin suureen suosioon.

”Padelia pelataan nelinpelinä ja parin kanssa on kommunikoitava tiiviisti, jotta peli sujuu. Pienellä 10x20m kokoisella kentällä pelaajat ovat lähellä toisiaan”.

Bellanrannan vetovoima kasvaa

Bellanrannan alueeseen investoinut Raimo Sonninen iloitsee alueen kehittymisestä. Kahden sisäkentän lisäksi Bellanpuistoon valmistuu toukokuussa 2020 kaksi padelin ulkokenttää.

”Padel täydentää loistavasti Bellanrannan nykyisiä aktiviteetteja. Ensi keväästä lähtien Kuopion Bellanrannassa voi pelata padelia ympärivuotisesti huippuolosuhteissa. Uusi laji lisää kuopiolaisten mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa ja vahvistaa Kuopion imagoa liikunta- ja hyvinvointikaupunkina. Neljä padelkenttää lisää Bellanrannan vetovoimaa myös matkailun näkökulmasta”, korostaa Raimo Sonninen.

Lisätietoja:

Kalle Väinölä, toimitusjohtaja, Padel Sports Oy
[email protected], puh. 0400 955 955

Antti Pakkala, toimitusjohtaja, Padel Kuopio Oy / Padel Club Finland Bellanranta
[email protected], puh. 0400 446 692

———–

Padel Club Finland on Suomen ensimmäisen padelseuran ja ensimmäisen padelkeskuksen vuonna 2016 perustanut yritys ja urheiluseura, joka operoi jatkossa viidellä padelkeskuksella ja 24 sisäkentällä. Padelkeskukset sijaitsevat Espoon Kilossa ja Suomenojalla, Vantaan Porttipuistossa, Raisiossa ja Kuopiossa. www.padelclub.fi