asiaka[email protected]

09 424 53068
arkisin ma-pe klo 7-22,
la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

[email protected] • 09 424 53068 • ma-pe klo 7-22, la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

[email protected] • 09 424 53068 •
ma-pe klo 7-22, la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

Padel Harrastesarja starttaa 15.10.

 

Harrastesarja on loistava tapa tutustua uusiin pelaajiin ja päästä sisään padelin saloihin.

Tule haastamaan itsesi!

Ilmoittautumiset [email protected]

Laitathan ilmoittautumisiin molempien pelaajien nimet, emailit ja puhelinnumerot.

 

Harrastesarjan ohjeistus 2018-2019

Harrastesarjaa pyritään pelaamaan kolmessa eri luokassa, jotka ovat Avoin, Naiset sekä Sekaparit (mixty). Mikäli johonkin luokkaan ei saada riittävästi osallistujia, tarjotaan pareille mahdollisuutta osallistua toiseen luokkaan.

 

Harrastesarja jatkaa aikaisempaa lohkosarjaa, ja syksyn 2018 lohkot noudattavat edellisen kevään lopputuloksia. Uudet parit aloittavat lähtökohtaisesti sarjan pohjalta, mutta järjestäjillä on oikeus sijoittaa pareja tasonsa mukaisiin lohkoihin.

 

Jokaisessa lohkossa on viisi paria, ja pyrkimyksenä on pelata ottelu jokaista paria vastaan kierroksen aikana. Näin ollen maksimimäärä pelejä on neljä ottelua viidessä viikossa. Pari voi myös pelata halutessaan vähemmän otteluita. Parit sopivat ottelut keskenään ja ne voidaan pelata millä tahansa padelkentällä. Ottelut pelataan virallisilla padelsäännöillä, normaaliin tapaan paras kolmesta erästä.

 

Kierroksen jälkeen jokaisesta lohkosta

 • eniten pisteitä saanut pari nousee kaksi lohkoa ylöspäin seuraavalle kierrokselle
 • seuraavaksi eniten pisteitä saanut pari nousee yhden lohkon ylöspäin
 • kolmanneksi lohkossa tullut pari jatkaa samassa lohkossa
 • neljänneksi lohkossa tullut pari tippuu seuraavalle kierrokselle yhden lohkon alaspäin
 • viidenneksi tullut pari tippuu kaksi lohkoa alaspäin

 

Harrastesarjaa pyritään lähtökohtaisesti pelaamaan saman parin kanssa. Näin pyritään varmistamaan, että pari pelaa oikealla tasolla ja pelit pysyvät tasaisina. Kuitenkin loukaantumisten, pitkien lomamatkojen yms. syiden takia pari voi käyttää otteluissa varapelaajaa, eikä siitä tarvitse tehdä erillistä ilmoitusta. Harrastesarjan henkeen kuuluu, että varapelaajaksi pyritään löytämään suunnilleen samaa tasoa oleva pelaaja. Mikäli mahdollista, olisi suotavaa, että hän ei pelaa harrastesarjaa toisessa parissa.

 

Paremmuus lohkoissa määräytyy seuraavasti: a) pisteet b) keskinäinen ottelu c) voitetut erät d) pelattujen otteluiden määrä e) arpa. Jokainen pelaaja saa oikeudet Padelpoolin, johon otteluiden voittaja merkitsee tuloksen heti ottelun jälkeen. Uusia lohkoja ruvetaan muodostamaan heti kierroksen loputtua, joten varsinkin loppupään ottelut täytyy merkitä järjestelmään välittömästi.

 

Lopuksi muutamia asioita:

 

 1. Mikäli pari ei pysty pelaamaan yhtään ottelua kierroksen aikana, saatetaan se tiputtaa pois sarjasta. Ilmoita siis tällaisesta tilanteesta heti järjestäjälle, jotta se voidaan välttää.

 

 1. Otteluiden sopimisen helpottamiseksi on tärkeää, että otteluehdotuksiin vastataan mahdollisimman nopeasti. Normaalitilanteessa viimeistään kahden arkipäivän kuluessa.

 

 1. Uuden kierroksen alkaessa kannattaa luoda WhatsApp – ryhmä lohkolle pelien sopimista varten. Kokemus on osoittanut tämän kaikkein toimivimmaksi yhteydenpitotavaksi.

 

 1. Aloita pelaamaan otteluita heti. Viimeiselle viikolle on haastavaa saada neljää ottelua mahtumaan.

 

 1. Tarkista heti kierroksen alkaessa sarjan nettisivulta kierroksen pituus. Se ei ole tasakuukausi.

 

 1. Padelin sääntöjen mukaisesti jokainen pari tuomitsee pitkät syötöt tai seinään osuneet pallot omalta kenttäpuoliskoltaan.

 

 1. Harrastesarjassa pyritään välttämään tilanteista, joissa ottelun voittamiseksi sen jokainen lyönti lyödään kilpailevan parin heikommalle puoliskolle. Tavoitteena on, että kaikki nauttivat otteluista.

 

Harrastesarjassa mukana olevat hallit mahdollistavat tuellaan sen järjestämisen,  mutta eivät ole vastuussa järjestäjän toiminnasta tai sarjan mahdollisista epäkohdista. Järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin.

 

Helsingissä

29.9.2018

Jyrki Hero

[email protected]

0403502208