Avoinna joka päivä 06-24 * asiakaspalvelu@padelclub.fi

Historia

1970-luvun alussa Espanjan prinssi Alfonso de Hohenlohe matkusti Meksikoon tapaamaan ystäväänsä Enrique Corcueraa. Corcuera oli rakentanut tontilleen alimittaisen tenniskentän, jonka hän oli aidannut 3 metria korkealla seinällä. Kentällä oli tarkoitus pelata puumailoilla seinien kautta kuten squashia.

Prinssi innostui pelistä ja kotiin palattuaan päätti hieman muuttaa sääntöjä ja kentän kokoa sekä rakentaa ensimmäiset 2 kenttää aurinkorannikon Marbellassa sijaitsevalle clubilleen. Peli sai heti valtavan suosion prinssin jet-set ystävien keskuudessa ja monet heistä ryhtyivät rakentamaan omia kenttiään lyhyessä ajassa.

Hohenlohen ystävä, Argentiinalainen miljonääri Julio Menditenguia, näki lajissa valtavan potentiaalin ja päätti viedä sen kotimaahansa. Argentiinaan on sen jälkeen rakennettu yli 10 000 kenttää tehden padelista yhden suosituimmista lajeista maassa.

Tämän jälkeen on padelista muodostunut yksi kasvavimmista lajeista maapallolla. Sen on erityisen suosittua Etelä-Amerikassa ja kasvaa kovaa vauhtia myös Pohjois-Amerikassa. Euroopassa laji on suosituinta Espanjassa, jossa se on maan toiseksi suosituin laji heti jalkapallon jälkeen kahdella ja puolella miljoonalla aktiiviharrastajalla. Padelin voittokulku jatkuu kovaa tahtia kohti keski- ja Pohjois-Eurooppaa. Jo pelkästään Ruotsissa rakennetaan tänä vuonna lähes 100 kenttää.

 

 

Miten padelia pelataan

Padel on sekoitus tennistä ja squashia. Kenttä on 10m x 20m ja on ympäröity 3 metriä korkealla lasiseinällä. Tenniskentän tapaan se on jaettu kahteen osaan verkolla. Padelia pelataan aina nelinpelinä.

Parasta padelissa on se, että jokainen joka osuu palloon saa peliä aikaiseksi. Ei tarvitse mitään mailapelikokemusta saadakseen peliin jatkuvuutta ja kuntoa kohoamaan. Peli sopii mainiosti kaiken ikäisille ja on äärimmäise sosiaalinen mailapeli.

 

Säännöt lyhyesti

  • Pelataan aina nelinpelinä
  • Sama pisteenlasku kun tenniksessä
  • Syöttö tapahtuu pompun kautta alakautta, eikä maila saa syötössä nousta lantion yläpuolelle
  • Kaksi syöttöä kuten tenniksessä
  • Pallon osuttua vastapuolella maahan saa se seuraavaksi osua lasiin, muttei sivuverkkoon
  • Lyönneissä pallon on aina osuttava ensin vastapuolen kenttään, jonka jälkeen se on  pelattavissa.
  • Omalta puolelta lyötäessä saa pallo osua oman puolen lasiseinään ennen vastapuolelle menoaan.
  • Vastapuolella saa lyönti osua pompun jälkeen myös sivuverkkoon

Tarkemmat säännöt osoitteessa padel.fi

 

KENELLE PADEL SOPII?

Padel sopii kaiken ikäisille ja tasoisille pelaajille, sillä peli ja sen fyysinen koettelevuus määräytyy kunkin ryhmän mukaan. Kilpatason padel vaatii hyvää fyysistä kuntoa ja pallon hallitsemista, mutta myös aloittelijat saavat aikaiseksi erittäin mukavaa peliä, pitkiäkin palloralleja ja sopivasti haasteita. Esim. tennikseen verrattuna padeliin on helppo päästä sisään ihan ensimmäisestä pelikerrasta lähtien. Nähdään Kilossa, Vamos!