[email protected]

09 424 53068
arkisin ma-pe klo 7-22,
la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

[email protected] • 09 424 53068 • ma-pe klo 7-22, la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

[email protected] • 09 424 53068 •
ma-pe klo 7-22, la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

Padelia Hyvällä porukalla

 

”Et sitten varmana kirjota tästä yhtään mitään. Meni niin huonosti!” 

Varmasti kirjoitan, ajattelin. Ei siksi, että haluaisin loukata kirjoituksillani ketään tai luoda piinaavaa pelon ilmapiirin pelata kanssani. Ei, vaan siksi, että haluan nostaa tuntemuksiani käsitteestä sosiaalinen padel. Totuushan on, että tässä lajissa kehittyäkseen, täytyy pelata tuntemattomien kanssa. Välillä onni potkaisee. Tuntematon iskee silmää. Sehän hymyilee minulle. Haluaa tutustua. Kysyy mitä kuuluu. Kukkuluuruu. Ai, se olikin vain äiti.  

Kultakalalla on tiettävästi ainakin viiden kuukauden muisti. Minulla ei. En muista missä olen ensimmäistä kertaa kaikkiin padelystäviini tutustunut. En tosin ole helpoin ihminen ystävystyä kentällä. Kaikki tietävät sen suomalaisen ihmistyypin joka on vakava ja keskittynyt omaan asiaansa ja sinne minne nokka näyttää, eli palloon. Sitten meillä on vastakohta. Äänekäs suupaltti, joka vuodattaa kyyneliä polvillaan nauraen. Olen ne molemmat. Aina välillä kentälle astelee kuitenkin porukka, joka ei välitä tästä. Kutsun heitä myös ystävikseni. Salaa taidan toivoa, että he jopa arvostavat huonoja vitsejäni sekä kaikelle nauramista. Perustimme vuonna 2019 ryhmän nimellä Padelia hyvällä porukalla. Porukka voisi varmasti olla parempikin, ja peli ehkä myöskin. Riittää, että meillä on hauskaa sekä pelit parantuvat kerta kerralta. Padelin taika kuitenkin särkyy, jos asioista ollaan pelatessa liikaa erimieltä.  

Myös perhe on tärkeä. Joillekin tärkein. Meillä on toimistopadelia, perhepadelia, parisuhdepadelia. Miten hoitaa pelit niin, että kotona vielä joku kantaisi kahvin hymyssä suin aamulla sänkyyn. Keittiöön jäädessään kuuma kahvikuppi virttää ikävän ruskean läikän Marimekko-liinalle. Pomo ei arvostanutkaan kun aloit paasata lobin merkityksestä. Suosittelen välillä siis miettimään kahdesti ennenkö avaat suusi kentällä. Sanovat tämän toimivan myös tavallisessa elämässä. Jälkimmäistä kieltäydyn uskomasta, tai ainakin noudattamasta. Toki neuvojen antaminen avoimelle pelaajakumppanille voi olla teille molemmille hyväksi. Hyvä keino on myös pelata vastakkain, ja keskustella myöhemmin, miten parantaa omaa peliä. Kysyin myös Katilta, miten voimme pelata yhdessä ja pysyä silti ystävinä. ”Meillä toimii insinöörimäinen, irtaantunut analysointi”, kuului vastaus. Jos et ole kuitenkaan valmis laittamaan padelia sivuun ja suorittamaan vähintään viiden vuoden DI-tutkintoa, toinen toimiva tapa on olla ottamatta asioita niin vakavasti pelatessa läheisten kanssa.  

Olen kilpailuhenkinen. Tykkään kovista peleistä. Kukapa ei.  Padel on parasta kun räpiköin nurkassa. Vielä yksi palautus, ja yksi. Padelia hyvällä porukalla on kuitenkin voitokas riemuhetki vaikka ei aina joutuisikaan räpiköimään! Nauttikaa tekin lähipiirin kanssa pelaamisesta purematta hammasta. Vesi virtaa vantaanjoessa vielä kauan ennenkö meidän pelistä katoaa verkkovirheet ja pitkät lyönnit. Myös minulta. Mutta ei se haittaa. Kevättä odottaessa. Ehkä ulkona verkko roikkuu matalammalla. 

Liity postituslistalle

Uusimmat vinkit Gabolta.

Jaa tämä artikkeli