[email protected]

09 424 53068
arkisin ma-pe klo 7-22,
la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

[email protected] • 09 424 53068 • ma-pe klo 7-22, la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

[email protected] • 09 424 53068 •
ma-pe klo 7-22, la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

Padelin varusteet

Välineurheilija tässä moi! Kun vermeet on kunnossa, on puolet treenistä jo tehty… No ei vaiskaan, mutta padelissa ehkä yksi varuste yli muiden on kunnon kengät. 

Aloittaessani padelin piti tietysti alkaa tutkimaan, mitä varusteita tässä lajissa tarvitaan. Maila toki ja sisäliikuntavaatteet, mutta nopeasti huomasin, että kengät ovat se tärkein varuste, jotta välttyisin liukastumisilta ja nilkan nyrjähdyksiltä.

Padelkengät tukevat jalkaa ja pohjan tulee olla pitävä kentällä. Erilaisia malleja on paljon, joten jokaiselle jalalle varmasti löytyy sopiva padelpopo. Padelkengän pohjan tulisi olla sahalaitainen, jotta nopeat käännökset ja suunnanmuutokset onnistuvat helpommin. Muuten ei oikeastaan vaatimuksia kengälle ole kunhan se käy omaan jalkaan ja tuntuu hyvältä.

Aloittelevana padelistina kiinnitin rehellisesti sanottuna enemmän huomiota mailan kauneuteen kuin ominaisuuksiin, mutta mailoissakin on paljon eroavaisuuksia. Padelmailan kohdalla ei päde kallein maila paras maila -ajattelu, sillä esimerkiksi aloittelijan ja harrastelijan käteen kalleimmat mailat ovat yksinkertaisesti liian haastavia. Osumapinta-ala on pienempi näissä kalliimman hintaluokan mailoissa. 

Mailamuotoja on padelmailoissa kolme: pyöreä, kyynel ja timantti. Pyöreä maila sopii erinomaisesti aloittelijoille, sillä siinä on laajennettu osumakohta, kyyneleen muotoiset mailat sopivat keskitason pelaajalle, niissä yhdistyy hyvin voima ja kontrolli ja maila on aika tasapainoinen.  Kilpatason pelaajille sopivin maila on timantin muotoinen, mailat ovat kärkipainoitteisia ja niitä on haastavampi käsitellä.

Mailoja on eri painoisia, naisten mailat ovat vähän kevyempiä. Väärän painoisella mailalla pelaaminen voi aiheuttaa käteen rasitusvammoja, joten tähän kannattaa kiinnittää huomiota. Toki oikea tekniikka ja asento ovat yhtä tärkeässä roolissa.

Itselläni on Headin pyöreä naisten maila. Maila on kaunis, kevyt ja siinä on iso osumakohta, joka helpottaa palloon osumista ja sen saamista verkon yli. Näin alkuun ei voisikaan muuta mailalta toivoa kuin apua ja helpotusta peleihin.

Padelia voi pelata oikeastaan millä vain urheiluvaatteilla, taskut on hyvä olla, että saa palloja jemmaan. Toki välillä näkee mitä mielenkiintoisempia pallonsäilytyspaikkoja taskuttomilla pelaajilla.

Padel Club Finlandilla on muuten oma PadelShop, joka palvelee arkisin asiakkaita Kilon klubilla. Maila- ja pallo-ostoksille pääsee myös verkkoon osoitteessa mailat24.fi.

Liity postituslistalle

Uusimmat vinkit Gabolta.

Jaa tämä artikkeli