[email protected]

09 424 53068
arkisin ma-pe klo 7-22,
la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

[email protected] • 09 424 53068 • ma-pe klo 7-22, la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

[email protected] • 09 424 53068 •
ma-pe klo 7-22, la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

PCF Hallisarja kaudella 2020-2021

Pääkaupunkiseudulla on pelattu padelin hallisarjaa jo vuodesta 2016, jolloin Padel Club Finlandin hallituksen puheenjohtaja Juha Jokela perusti sen. Hallisarjan kasvaneen suosion myötä sai alkunsa koko Padel Club Finland, kun pelivuoroista silloisessa ainoassa sisähallissa alkoi tulla todella vaikeasti saatavia. Keväällä 2020 hallisarjassa oli mukana 134 pelaajaa kymmenessä lohkossa. Siitäkin huolimatta, että sitä ei ole missään mainostettu, vaan sana on kiertänyt pelaajilta eteenpäin.


Sarja uudistuu syyskaudeksi 2020

Hallisarjan tavoitteena on aina ollut tarjota kaikentasoisille padelpelaajille kehittäviä otteluita, ja mahdollisuutta löytää uutta peliseuraa. Sarjan periaatteisiin on kuulunut kaikille mahdollisuus osallistua, jonka takia siihen osallistumista ei ole rajattu tietyille kentille. Nyt sarja vihdoin saa ansaitsemansa huomion, kun Padel Club Finland alkaa aktiivisesti sitä järjestämään. Samalla sarja siirtyy Rankedin järjestelmään, jossa muut pelaajat pystyvät helposti seuraamaan tuloksia.

Sarjan perusidea

Sarja pelataan 4-5 pelaajan lohkoissa, ja pyrkimyksenä on pelata ottelu jokaista paria vastaan kierroksen aikana. Kierroksen pituus vaihtelee lomakausien mukaan, mutta se pyritään pitämään noin viiden- kuuden viikon mittaisena. Parit sopivat ottelut keskenään ja ne pelataan virallisilla padelsäännöillä, normaaliin tapaan paras kolmesta erästä. Voittamalla pelin pari saa kolme pistettä, häviäjän saadessa yhden pisteen. Tasapelejä ei merkitä, ottelun voittaa se pari, kumpi on ajan loppuessa johdossa. Ottelua varten kannattaa varata vähintään 1,5h vuoro.

Kierroksen jälkeen jokaisesta lohkosta kaksi eniten pisteitä saanutta paria nousee seuraavaan lohkoon, ja kaksi viimeiseksi tullutta paria tippuu lohkon verran alaspäin.

Hallisarjaa pelataan lähtökohtaisesti saman parin kanssa. Näin pyritään varmistamaan, että pari pelaa oikealla tasolla ja pelit pysyvät tasaisina. Kuitenkin loukkaantumisten, pitkien lomamatkojen yms. Syiden takia pari voi käyttää otteluissa varapelaajaa, eikä siitä tarvitse tehdä erillistä ilmoitusta. Hallisarjan henkeen kuuluu, että varapelaajaksi pyritään löytämään suunnilleen samaa tasoa oleva pelaaja.

Lopuksi muutamia informatiivisia asioita:

  1. Mikäli pari ei pysty pelaamaan yhtään ottelua kierroksen aikana, saatetaan se tiputtaa pois sarjasta. Ilmoita siis tällaisesta tilanteesta heti järjestäjälle, jotta se voidaan välttää.
  2. Otteluiden sopimisen helpottamiseksi on tärkeää, että otteluehdotuksiin vastataan mahdollisimman nopeasti. Normaalitilanteessa viimeistään kahden arkipäivän kuluessa.
  3. Uuden kierroksen alkaessa kannattaa luoda WhatsApp – ryhmä lohkolle pelien sopimista varten. Kokemus on osoittanut tämän hyväksi yhteydenpitotavaksi.
  4. Aloita sopimaan otteluita heti. Viimeiselle viikolle on haastavaa saada mahtumaan neljää ottelua
  5. Tarkista heti kierroksen alkaessa sarjan nettisivulta kierroksen pituus. Se ei ole tasakuukausi.
  6. Padelin sääntöjen mukaisesti jokainen pari tuomitsee pitkät syötöt tai seinään osuneet pallot omalta kenttäpuoliskoltaan.


Osallistumismaksu
10 € / pelaaja / syyskausi

Ilmoittautumiset

Lisätiedot
Jyrki Hero
Padel Club Finland
040 503 0143
[email protected]