[email protected]

09 424 53068
arkisin ma-pe klo 7-22,
la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

[email protected] • 09 424 53068 • ma-pe klo 7-22, la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

[email protected] • 09 424 53068 •
ma-pe klo 7-22, la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

Pelaaja ja valmentaja


Moi, olen Timo Hartikainen ja toimin Padel Club Finlandin vastuuvalmentajana – minäkin olen padel-hullu!
Avaan omaa kokemustani, miten päädyin pelaamaan ja sitä kautta myös valmentamaan.

Siemenen kylvö
Noin kaksi vuotta sitten ystäväni esitteli minulle padelin ja ekan tuntuman pelaamiseen sain Kilossa kentällä 6. Muistan hyvin, miten tennispelaaja sisälläni syttyi ja uusien pallojen tuoksu toi elävänä mieleen tennishallit, kisat, kisajännityksen ja innostuksen jahdata keltaista karvaista palloa – syviä tunteita!
Puoli vuotta ekan kerran jälkeen huomasin pelaavani americano-turnauksissa ja miettiväni, miksi en pärjää paremmin, vaikka laji vaikuttaa olevan niin lähellä tennistä.
Olen usein kuullut, että padel ei ole tennistä – olen ehkä itsekin sanonut näin ?

Juuret valmiina
Luonteeltani olen melko analyyttinen, nautin itseni kehittämisestä, harjoittelusta ja oppimisesta. On mukavaa sparrata pelikavereiden kanssa ja miettiä, miten voisi tulla paremmaksi. Olen vuoden aktiivisesti panostanut omaan kehittymiseen ja ottanut valmennusta eri valmentajilta sekä harjoitellut runsaasti. Pelaamisen ja harjoittelun ohella vinkkien, omien tuntemusten ja opittujen asioiden jakaminen muiden kanssa on ollut niin antoisaa, että 2020 keväällä mietin, miten voisin ottaa osaa padelin kasvuun ja kehittymiseen vielä isommalla panoksella. Olen aiemmin toiminut kouluttajana sekä mentoroijana ja olen opiskellut pedagogiikkaa, jossa oma käsitykseni valmentamisesta on muotoutunut. Uskon, että valmentajan tärkeimpiä tehtäviä on olla kanssakulkijana, kuuntelijana, innostajana, tukijana ja kannustajana oppimisen ihanalla, vaikkakin joskus myös raastavalla, tiellä.

Kukinta
Kesällä 2020 sain olla mukana Porttipuiston padel-leirillä ohjaamassa junnuja, joka sytytti liekin valmentamisesta ja siitä hetkestä alkaen olen tavoitellut tilaa, jossa oman kehittymiseni lisäksi voisin auttaa ja olla mukana useammalla oppimisen polulla.
Tämä kaikki on vähitellen johtanut pisteeseen, jossa minulle on tarjottu mahtavaa tilaisuutta olla vastuuvalmentajana Padel Club Finlandissa ja minut on myös valittu Padelliiton juniorivalmentajaksi.
Padel Club Finlandilla teen työtä yrittäjänä (Diamond Padel ja DP Instagram) ja olenkin lopettamassa päivätyöt huhtikuun lopussa – ehkä padel tulee olemaan työnantajani tulevaisuudessa.

Olen siis melko nopeassa ajassa oppinut paljon lajista, valmentamisesta sekä tietysti itsestäni. Intohimoni ja haaveeni on kauan ollut toimia aktiivisesti urheilun parissa ja nyt se näyttää toteutuvan ?
Olen saanut paljon uusia ystäviä ja saan olla mukana mahtavassa yhteisössä.

Nähdään kentällä, valmennuksessa ja toivottavasti pian myös erilaisissa tapahtumissa!

Timo Hartikainen
Shine & Smile ?

Kommentoi