[email protected]

09 424 53068
arkisin ma-pe klo 7-22,
la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

[email protected] • 09 424 53068 • ma-pe klo 7-22, la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

[email protected] • 09 424 53068 •
ma-pe klo 7-22, la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

Suomalaiset ovat rallikansaa

Sanotaan, että suomalaiset rallikuskit ovat täysin seinähulluja. Samaa sanotaan keihäänheittäjistä. Se oli oma lajini lähes kahdeksan vuotta. Keihäänheitto on tuonut todella paljon vaikeuksia omaan peliini. Koitan aina muistaa, että vibora ei lähde lonkkaliikkeestä, eikä volleyt puoli metriä pään takaa. Jalat maahan, kyynerpäät eteen, peppu taa. Sutsi satsi satsaa. 

Seppo Räty sanoi, että keppi pitää saada lentämään vaikka paikoltaan, eikä jokaista heittoa tarvitse mitata. Kyllä ne sitten kisoissa mittaa. Ja kisakausi kestää vain Suomen kesän, eli voi sataa tai sataa kovasti. Keihäänheittoa harjoiteltiin siis suurin osa sisällä. Seinään. Se, että kahdeksan vuoden ajan heittää tikkua pressuun viisi päivää viikossa näkemättä mihin se lentää vaatii todella paljon tyhmyyttä tai sisua. Ehkäpä sopivan ripauksen molempia. Ja tämä on suurin vahvuus, jonka olen voinut aiemmasta lajitaustastani saada. 

Drillaillu, rallittelu, treenailu on nykyään lempipuuhaani. Siinä missä muut pelaajat lämmittelevät viisi peruslyöntiä ennen peliä, minä olen tyytyväinen hakatessani takaviivalta toiselle yhden tunnin. En kyllästy. Keskityn joka suoritukseen. Rallittelussa minulla tulee tunnin sisällä neljä kertaa enemmän pallokosketuksia kuin tavallisessa pelissä. Jos tapahtumasuhteita on uskominen, myös lyönnit kehittyvät silloin nopeammin. Jos siellä siis joku kamppailee sen suhteen, että haluaa parantaa omaa peliään, niin drillailu on oikotie tuohon onneen. Muista kuitenkin drillaillessa keskittyä pitämään pallo elossa ja sopia parin kanssa drillin idea. Stopparitreenit ovat erikseen. PCF:llä pyörii myös kuukausittain kilparyhmien treenit, joissa opetellaan eri drillejä treenaamiseen. Näistä lisätietoa valmentaja Jasu Räisäseltä, puh. 050 506 7536.

Mitä keihäänheittoon ja rallitteluun tulee, molemmat edustajat laukovat myös legendaarisia kommentteja, kuten Marcus Grönholm kuuluisalla Timo-videolla tai Seppo Räty lähes jokaisessa haastattelussaan. Oma lemppari on kuitenkin ”Joka neljäs vuosi niitä jaetaan, että sen kun vaan käy hakemassa.”, kommenttina olympiamitaleistaan. Padelistit ovat tunnetusti yhtä hullua kuin ralli- ja keihäskansa, joten keksikäämme vielä jotain lentävämpää!

Liity postituslistalle

Uusimmat vinkit Gabolta.

Jaa tämä artikkeli