[email protected]

09 424 53068
arkisin ma-pe klo 7-22,
la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

[email protected] • 09 424 53068 • ma-pe klo 7-22, la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

[email protected] • 09 424 53068 •
ma-pe klo 7-22, la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

Toisen erän murskatappiot

Voittamisen mentaliteetistä on kirjoitettu useita kirjoja. Mikä lopulta erottaa voittajat ja häviäjät. Tiedän, että huippu-urheilussa voittamiseen tarvitaan  tahtoa. Mutta kertokaa minulle mitä tapahtuu kun toinen erä hävitään 0-6 tiukan ensimmäisen erän jälkeen? Vaikka tahdoit kaikkesi voittaa. 

Ah niin katkeransuloinen hallisarja on oiva keino pohtia tätäkin tuskaa. Meillä oli ensimmäinen sarjapeli Katrin kanssa. Ensimmäinen erä oli tiukka. Yleisöäkin oli. Pallot olivat pitkiä ja pisteet pyörivät tasalukemissa. Erä päättyi 5-7. Itse pystyn nollaamaan aina erien välissä, usein myös geimien (pelejen, mikä paras termi). Pöytä pyyhitään putipuhtaaksi niin kuin mummun pirttipöydässä kahvittelun jälkeen. Toisesta erästä ei tullut kuitenkaan mitään. Meidät vietiin kahville. Yritimme Katrin kanssa kaikkemme. Näin jälkeenpäin ajateltuna liikaa. Nopeutimme peliä ja teimme sen vaikeaksi itsellemme. Koitimme ratkaista, eikä rakentaa. Halusimme viimeistellä jokaisen lyönnin maaliin ja päädyimme pistämään palloa minne sattuu. Lopputuloksena pelasimme itseämme ulos ja annoimme vastustajille mahdollisuuden juoksuttaa meitä kun pelissämme ei ollut rakennetta. Niinhän se Veikko aina toitottaa: Katse pitää pitää tiivisti pallossa, ei palkinnossa. 

Menestyviä yrityksiä ja ihmisiä yhdistää yksi asia. He keskittyvät omaan suoritukseen ja antamaan sen hyvin. Kakkossijalla olevat keskittyvät liian usein kopioimaan ykkösiä ja miettimään mitä he tekevät väärin.

Menestyviä yrityksiä ja ihmisiä yhdistää yksi asia. He keskittyvät omaan suoritukseen ja antamaan sen hyvin. Kakkossijalla olevat keskittyvät liian usein kopioimaan ykkösiä ja miettimään mitä he tekevät väärin. Ei kukaan Teslalla keskity siihen mitä Toyota tekee. Tesla keskittyy tekemään omia markkinoita mullistavia asioita. Ykkössijalla paistattelevat yritykset ja ihmiset usein keskittyvät siihen omaan tekemiseen. Niin pitää meidänkin.

Ensimmäinen erä on aina pientä kisuttelua ja testaamista. Sen aikana löydetään rytmi ja testaillaan vastustajaa. Itse tykkään pelata ensimmäisen erän pitkää palloa. Ilman mailapelitaustaa, minulla menee aina hetki löytää herkkyys laadukkaille lyönneille. Rytmiä ei myöskään löydy jos ensimmäisessä erässä pallot loppuvat lyhyeen. Mutta padel ei koostu vain laadukkaista lyönneistä. Jos se koostuisi, niin kaikki me hakkaisimme vain seinää yksinämme. Ei, se on ennen kaikkea taktiikkalaji. Shakkia sinisellä kentällä. Nostan siis lopuksi yksinkertaisuuden kunniaan. Myös silloin parisi tietää paremmin mitä teette. Tiedän myös itse mitä teen ja voin tehdä päätökset nopeasti. Kotona voin hakata pinataa silmät kiinni ja se palkitsee, mutta kentällä jokaisella lyönnillä täytyy olla tarkoitus. Ja niitä lyöntejä ei voi tehdä ilman päämäärää silmät kiinni. 

Isoksi onnekseni minulla on kuitenkin paras pari, jonka kanssa taktikoida ja kehittyä joukkueena. Meidät löytää hallisarjan lohkosta 13, jos haluatte haastepelejä!  

Liity postituslistalle

Uusimmat vinkit Gabolta.

Jaa tämä artikkeli