[email protected]

09 424 53068
arkisin ma-pe klo 7-22,
la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

[email protected] • 09 424 53068 • ma-pe klo 7-22, la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

[email protected] • 09 424 53068 •
ma-pe klo 7-22, la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

Uuden lajin aloittaminen aikuisena

Kynnys kaiken uuden aloittamiseen tuntuu kasvaneen, mitä vanhemmaksi olen tullut. Ajatus siitä, että olenko jo liian vanha ja voinko enää oppia niin hyväksi, mitä haluaisin, painaa mieltäni. Ikuinen vanha kilpaurheilija asustelee siellä sisälläni ja kaiken tekemisen, minkä aloitan tosissaan, aloitan todella tosissaan.

Aktiiviurheilu-uran lopetettuani etsin pitkään omaa lajia, mitään selkeää ei oikein koskaan löytynyt. Kävin toki salilla, ryhmäliikunnassa ja lenkeillä, mutta selkeää sellaista yhtä omaa lajia ei tullut vastaan. Lopulta perhe-elämäkin nappasi ison osan ajastani, huonosti nukkuvat, allergiset lapset pitivät kyllä huolen, että voimat illalla oli jo käytetty ihan muuhun kuin treenaamiseen.

Vauvavuodet voitettuani huomasin, että aikaa ja jaksamista liikkumiselle oli koko ajan enemmän. Hurahdin täysin useaksi vuodeksi crossfit-tyyliseen treenaamiseen. Sitten tuli padel. Hämmentävästi padel tuntui nyt olevan joka puolella ja se oli napannut minut mukaansa.

Kun pääsin padelin makuun oli taitoja alettava kartuttamaan. Ilman kokemusta mailapeleistä kaikki oli uutta, pisteiden lasku hepreaa (kaikki totesivat vain, että se on sama kuin tenniksessä, mutta kun ei ole pelannut tai seurannut tennistäkään niin ei sen pisteetkään olleet tutut), padelin säännöt, lyöntitekniikat ja kaikki, ihan kaikki!

Mietin hetken, miten tulisin selviämään tästä kaikesta, mutta sitten hoksasin, että tarvitsen apua ja ostin itselleni muutamia yksityistunteja Padel Club Finlandin valmentajalta Jasulta. Kädestä pitäen Jasu näytti, miten lyödään, missä kentällä ollaan ja miten syötetään. Oli turvallista käydä yksityistunneilla, mutta pelit pelottivat, vaikka ajatus niistä kyllä houkutti.

Edellisessä klubi-illassa olin vaihtanut muutamien naisten kanssa puhelinnumeroita ja keräsin rohkeuteni ja laitoin viestiä, josko pelit kiinnostaisivat. Saimme sovittua parit pelit ja kivastihan ne menivät. Tiedostaen kyllä, että olin useimmiten väärillä paikoilla, mutta tärkeintä oli, että uskalsin yrittää.

Ystäväni, entinen kilpaurheilija hänkin, oli myös kovin kiinnostunut padelista. Kerroin töissä hänen minulle lausumansa taikasanat ”aletaanko treenaamaan padelia tavoitteellisesti?”, johon kollegani, PCF:n valmennuspäällikkö Veikko totesi, että voitaisiin alkaa treenaamaan hänen valmennuksessaan joka toinen viikko. Ja mehän alettiin!

Padel lajina on ihana siinä, että sitä voi harrastaa kaikella mahdollisella tavalla, ihan harrastamisen ilosta, kavereiden kanssa, helppona ja kivana treeninä tai hyvinkin tavoitteellisesti. Oman kilpaurheiluhistorian takia en osaa harrastaa vain harrastamisen ilosta vaan tarvitsen tavoitteita, mutta tietoisuus siitä, että lajia voi harrastaa muullakin tavoin on helpottava.

Suosittelen ihan jokaista iästä ja urheiluhistoriasta välittämättä kokeilemaan padelia muutamia kertoja, veikkaan, että voi napata sinutkin mukaansa!

Liity postituslistalle

Uusimmat vinkit Gabolta.

Jaa tämä artikkeli