[email protected]

09 424 53068
arkisin ma-pe klo 7-22,
la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

[email protected] • 09 424 53068 • ma-pe klo 7-22, la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

[email protected] • 09 424 53068 •
ma-pe klo 7-22, la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

Valmennusta

Aloittelevan padelistin paras kaveri on valmentaja. Valmennusta voi ottaa monella eri tavalla, on muun muassa peruskursseja, yksilövalmennusta tai kuten itse valitsin, valmennusta pelikaverin kanssa. 

Valmentajan neuvoja kuunneellaan keskittyneesti.

Valmennuksesta on ollut itselleni aivan uskomattoman iso hyöty. Kun kokemusta mailapeleistä on naurettavan vähän, on tärkeää, että joku ammattilainen kädestä pitäen näyttää lyönnit sekä katsoo tekniikat ja muut asiat kuntoon. Myös tenniskyynärpäävaivasta toipuessani on ollut erityisen tärkeää katsoa oikeat mailaotteet sekä liikeradat.

Tuntuu, että pitkä matka on jo tultu siitä, kun ensimmäisen kerran padelmailaan koskin. Käyn joka toinen viikko pelikaverin kanssa valmennuksessa ja siellä harjoitellaan aina erilaisia lyöntejä. Lisäksi koitan saada sovittua pelejä kerran tai kaksi viikossa. Korona ja loukkaantumiset on kuitenkin sekoittaneet kokonaan systeemini ja pelejä tulee aika paljon vähemmän.

Minulle ei ole vielä muodostunut mitään pysyvää peliporukkaa. Pelien sopiminen ja pelikavereiden löytyminen on aina vähän työlästä. Onneksi on WhatsApp-peliryhmät, joista sitten välillä uskaltaudun kavereita kyselemään.

Mitä siellä valmennuksessa sitten tehdään?

Useimmiten treeneissä on valittu joku teema, mitä harjoitellaan. Toistoja treenissä tulee todella paljon ja valmentajani taisikin todeta yhden 1,5h treenin vastaavan lyöntimäärältään viittä peliä. 

Alkuun lämmitellään ja sitten aloitetaan valitun lyönnin harjoittelu. Aloittelijana lyöntiharjoitukset on pitänyt aloittaa ihan alusta, mutta nyt on päästy treenaamaan jo kulmalasipalloja. 

Aika kuluu treeneissä aina kuin siivillä. Olen todella nauttinut treeneistä ja siitä tunteesta kun näin alkuun se lamppu syttyy päässä useammankin kerran 1,5h sisään. Vielä kun saisin samat oivallukset siirrettyä pelitilanteisiin, mutta luotan siihen, että ajan kanssa sekin tulee tapahtumaan.

Voin lämpimästi suositella kaikille valmennuksen aloittamista ja kannustan erityisesti kaikkia padelin alkutaipaleella olevia esimerkiksi peruskurssille, pelistä saa niin paljon enemmän irti kun ymmärtää, mitä siellä kannattaa tehdä, miten kentällä sijoitutaan ja missä kohtaa kannattaa mitäkin lyöntiä lyödä. 

Padel Club Finlandin Padel Academy järjestää niin peruskursseja kuin erilaisia valmennuksia. Netistä voi lukea lisää täältä.

Liity postituslistalle

Uusimmat vinkit Gabolta.

Jaa tämä artikkeli