asiakaspalvelu@padelclub.fi

09 424 53068
arkisin ma-pe klo 7-22,
la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

asiakaspalvelu@padelclub.fi • 09 424 53068 • ma-pe klo 7-22, la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

asiakaspalvelu@padelclub.fi • 09 424 53068 •
ma-pe klo 7-22, la klo 9.30-17.30 ja su klo 14-20

Mikä on padel?

Padel on tenniksen ja squashin sekoitus. Padelia pelataan aina nelinpelinä. Padel sopii erinomaisesti kaikenikäisille ja -tasoisille pelaajille. 

Lajiesittely: Padel on maailman nopeimmin kasvava mailapeli

Maailmassa on jo noin 10 miljoonaa harrastajaa. Padel hurmaa sosiaalisuudellaan ja matalalla aloituskynnyksellä myös suomalaisia, ja lajin kasvu on tällä hetkellä hurjassa vauhdissa myös Suomessa.

Padel on sekoitus tennistä ja squashia. Kenttä on 10m x 20m ja on ympäröity 3 metriä korkealla lasi- ja metalliverkkoseinillä. Tenniskentän tapaan se on jaettu kahteen osaan verkolla. Padelia pelataan aina nelinpelinä. Parasta padelissa on se, että jokainen joka osuu palloon saa peliä aikaiseksi. Ei tarvitse mitään mailapelikokemusta saadakseen peliin jatkuvuutta ja kuntoa kohoamaan. Peli sopii mainiosti kaikenikäisille ja -tasoisille pelaajille, ja se on äärimmäisen sosiaalinen mailapeli.

Padelin fyysinen koettelevuus määräytyy kunkin ryhmän mukaan. Kilpatason padel vaatii hyvää fyysistä kuntoa ja pallon hallitsemista, mutta myös aloittelijat saavat aikaiseksi erittäin mukavaa peliä, pitkiäkin palloralleja ja sopivasti haasteita. Esim. tennikseen verrattuna padeliin on helppo päästä sisään ihan ensimmäisestä pelikerrasta lähtien. Nähdään klubeilla, Vamos!

Nähdään klubeilla!

Padelmaila

muoto

Padelissa käytetään yleisesti kolmea eri muotoista mailaa. Nämä ovat pyöreä, kyynel ja timantti.
 
Pyöreä
Pyöreät mailat sopivat hyvin aloittelijoille. Pyöreän muodon etuna on laajennettu osumakohta keskellä mailaa, joka antaa helposti puhtaan osuman palloon.
 
Kyynel
 
Kyynelen muotoiset mailat sopivat keskitason pelaajille. Se on hyvä yhdistelmä voimaa ja kontrollia. Tasapainoisuutensa ansiosta se toimii hyvin sekä puolustus- että hyökkäyspelissä.
 
Timantti
 
Timantin muotoiset mailat sopivat korkeantason pelaajille. Ne ovat kärkipainoisia ja tarjoavat paljon voimaa lyönteihin. Kärkipaino ja pienempi osumakohta tekevät niistä haastavammin käsiteltäviä.

Paino

Mailojen painot vaihtelevat 350g-380g välillä. Naisten mailan yleinen paino on 360g ja miesten 370g. Junioreille on omat mailansa joiden painot liikkuvat 300g tietämissä.
 

MAILAN RUnko

Mailat valmistetaan yleensä lasi- tai hiilikuidusta. Lasikuitua käytetään usein aloittelijatason mailoissa ja hiilikuitua mailoissa, jotka on suunnattu kokeneemmille pelaajille.

MAILAN ydin

Mailan ydin on vaahtomuovia. Kovemmalla vaahtomuovilla voidaan lisätä voimaa, jonka maila tuottaa. Pehmeä ydin tarjoaa paremman tuntuman palloon, mutta heikentää lyönnin voimaa.

Padelpallo

Padel- ja tennispallon ero

Padelpallot muistuttavat ulkoisesti hyvin paljon tennispalloja ja ne ovat suurilta osin myös rakenteeltaan samanlaisia. Suurin ero on siinä, että padelpallossa on vähemmän painetta kuin tennispallossa. Padelpallon maksimipaine on 0,76 bar ja tennispallon 0,96 bar. Pienemmästä ilmanpaineesta johtuen, padelpallo saattaa olla joitain millimetrejä tennispalloa pienempi. Uudet tennispallot ovat siis liian kimmoisia padel käyttöön, joten padelia pelatessa on tulisi käyttää oikeita padelpalloja.
 
Padelottelussa käytetään kolmea padelpalloa. On tärkeää, että kaikki pallot pelatessa ovat samasta pallotuubista, jotta jokainen pallo olisi peliominaisuuksiltaan tasalaatuinen.

 

padel pallo vs tennispallo

PadelKengät

Padelin pelaamiseen sopivat parhaiten padelkengät tai tenniskengät.

Millainen on hyvä padelkenkä?

Hyvissä padelkengissä on taipuisa pohja joka joustaa pelatessa. Padeliin soveltuu parhaiten sahalaitainen pohjakuvio, joka pureutuu hyvin kenttään nopeita suunnanmuutoksia tehtäessä. Kuvion ei tarvitse olla erityisen syvä koska nykyaikaisilla MondoSTX SuperCourt alustoilla ei ole irtohiekkaa pinnassa.

Padelkenttä

Miltä padelkenttä näyttää?

Kentän rakenne
 
Padelkenttä on kooltaan 10m x 20m ja sen rakenne koostuu teräksestä ja 12 mm paksusta karkaistusta lasista. Kentän päädyt ovat 4m korkeat ja sivut 3m korkeat.
 
Pelialusta
 
Nykyaikaisissa padelkentissä pelialustana toimii Mondo STX SuperCourt. Alusta on 10mm korkeaa kiharaa tekonurmea
johon on lisätty kaksi tonnia hienojyväistä hiekkaa.
 
Verkko
 
Padelverkon korkeus on keskikohdasta 88cm ja verkkotolppien vierestä 92cm.
 
 
Oviaukko
 
Padelkentän kummallakin sivulla on 2m leveä oviaukko, josta voi pelitilanteessa mennä kentän ulkopuolelle palauttamaan
vastustajan lyöntiä.
 
Valot
 
Padelkentällä on neljä valotolppaa, jossa on erikseen padelia varten suunnitellut LED-valot. Valot asennetaan 30 asteen kulmaan kentän pintaan nähden, jotta valoa riittää myös ylöspäin korkealle nouseviin palloihin.